Hoppa till innehåll

BÄSTA PBN HOSTING

PBN Hosting

Att välja bästa PBN hosting från början kommer ha otroligt stor betydelse, och därför har vi satt ihop ett bäst i test av PBN-hosting tjänster. Nedan ser du vilka vi skulle rekommendera alla att använda om man ska bygga PBN-sajter.

PBN Hosting

Easy Blog Networks – Detta är den största aktören på marknaden av PBN-Hosting tjänster, och är den överlägset mest använda tjänsten när det kommer till PBN-byggen. Dem är lättast att använda, billigast per PBN, och överlägset säkrast. Vi har använt oss utav dem i hur många år som helst, med endast ett fåtal PBN-sajter nedstängda av flera tusen byggda på denna hosting.

 • Billigast – Från 1.70 USD per blogg
 • 1 klick WordPress installation
 • Unika IP-adresser
 • Förinstallerade med tema & plugins
 • Gratis återskapande av gamla sidor
 • Få av indexerade sajter
 • Säkra sajter som inte blir hackade
 • Mest använda PBN-hostingen i världen!

PBN.Hosting – Även detta är en utav det största tjänsterna när det kommer till PBN webbhotell. Vi har använt deras hosting vid några tillfällen åt kunder, och vi tycker det har fungerat bra. Bra priser och enkel hosting att använda, ger dem en andra plats i vårat bäst i test av PBN-hosting aktörer. Endast Easy Blog Network slår dem tycker vi då dem är lite vassare på det mesta.

 • Billig – Från 1.79 USD per blogg
 • 1 klick WordPress installation
 • Olika IP-adresser
 • Förinstallerade med teman & plugin
 • Gratis wayback machine återskapande
 • Inga fotspår från hostingen
 • Ligger aldrig nere
 • Gratis test på 7 dagar!

Vad är en PBN Hosting?

En PBN Hosting är ett webbhotell som är speciellt framtaget för den som vill bygga ett PBN-nätverk, men man kan säga att det i mångt och mycket liknar ett helt vanligt webbhotell. Den stora skillnaden är att du bland annat får ett betydligt billigare pris per blogg än om du skulle köpa ett helt vanligt webbhotell. Det kan dem erbjuda därför att det inte är tänkt att du ska bygga stora sajter på dessa sajter, vilket betyder att dem inte heller behöver ge dig några väldiga resurser i vare sig server kraft eller hårddiskplats.

Unika IP-adresser på en PBH-hosting

Den kanske största anledningen till varför man skaffar sig en PBN-hosting istället för att slänga upp alla sajter på ett vanligt webbhotell, är att du kommer få unika IP-adresser till varje sajt. Detta är något du måste ha, och det får du vanligtvis inte på andra webbhotell. Där delar kanske 1000 olika sajter på samma IP-adress, och framför allt så kommer alla dina PBN-sidor att dela på samma IP. Det vill du naturligtvis inte, för det ökar risken för att bli upptäckt väldigt mycket.

Och man kan säga att det är den första grundbulten och kanske den viktigaste när man bygger PBN-nätverk, att lämna så lite spår som möjligt. Att då köra olika IP-adresser på alla din PBN-sajter är därför också ett måste. Vanliga webbhotell kan erbjuda dig att få unika IP-adresser också ibland, men då tar dem oftast ca 100 kr extra per IP-adress- Och du kan sällan köpa speciellt många för den delen heller. Så ska du köpa på dig många domäner och bygga en stor PBN, så kommer du vara tvungen att köpa dig en dedikerad PBN-hosting.

Vad kostar en PBN-hosting

Priset på en PBN-hosting varierar väldigt mycket, och det beror helt och hållet på vilken storlek på ditt nätverk du tänker att bygga. Men enkelt sagt så kan man säga att det blir billigare per sajt ju större du gör din PBN, vilket är en stor fördel om man ska bygga stora nätverk. Men tar du en tjänst så som Easy Blog Networks så har deras minsta paket plats för 10 PBN-sajter, och kostar dig 35 USD. Det blir alltså ett pris per sajt på 3,5 USD för varje PBN-sida.  Köper du sedan plats för 300 PBN-sajter så kommer du endast betala 1,73 USD per sajt, så du är nere på halva priset per sajt.

Detta kostar naturligtvis en del om du ska bygga ett stort PBN-nätverk på flera hundra sajter, men det är förhållandevis otroligt billigt i jämförelse med att köpa länkar eller att hyra dem. Går du via en SEO-byrå så kommer dem ta ca 10 gånger så mycket för samma länkar, som om du sitter på dem själv. Så i längden kommer du att spara enormt mycket pengar på att bygga din egna PBN. Och är du lite slug så kan du länka till många utav dina egna sajter, men också ta och sälja länkar via en sajt så som Fiverr. Där finns det gott om kunder som betalar bra fö ordentliga länkar.

Lämnar ett PBN-webbhotell spår?

Detta med att lämna spår efter sig är ytterligare en stor fördel med att skaffa sig en riktig PBN-hosting, för det är precis det som det dedikerade PBN hosting företagen ser till att dölja. Med ett helt vanligt webbhotell så kommer det finnas massa spår som Google kan se om vem som äger sajten, vilket helt klart är till din nackdel. Med en PBN hosting så kommer dem lämna minimalt med information om dig som äger PBN-sajterna, och vem som står som ägare på själva hostingen. Vi skulle aldrig en försöka att bygga ett PBN nätverk via vanliga webbhotell då dem lämnar på tok för mycket information om dig, och det blir extremt dyrt också om du ska ha många sajter.

Testa pbn-hostingen gratis först

Någonting som är väldigt bra är att du kan testa en PBN-hosting i 7 dagar gratis, vilket inget annat webbhotell kan erbjuda dig. Detta beror naturligtvis på att dem är väl medvetna om att den som köper sig en PBN-hosting och lägger det arbetet, kommer att vara en långtids kund. Och dessa sajter är väldigt små i jämförelse, så det kräver inte mycket data kraft från deras servrar. Men vi tycker naturligtvis att du ska ta till vara på det 7 dagar du får gratis, och testa runt lite på deras hosting. När det 7 gratis dagarna är slut, så kan du sedan välja vilken plan (storlek) på PBN du vill köpa.

Enkel installation på varje sajt

Även detta med att PBN-hosting har extremt enkel installation utav WordPress är en stor faktor i slutändan, för du kommer att märka att tid är pengar. Att sitta på ett vanligt webbhotell och fylla i massa olika uppgifter på varje PBN-sajt, kommer att ta hur lång tid som helst. Utöver detta så kommer du behöva skapa massa olika mail adresser, och massa olika lösen för att logga in. Via en riktig PBN-hosting så installeras allt åt dig automatiskt, och du kommer inte behöva komma ihåg alla lösen till varje PBN-sida. Du kommer alltid att komma åt all sidorna via ditt inloggning på din PBN hosting.

Vi har lyckats att installera och starta upp 200 sajter på en endag dag via Easy Blog Networks, vilket på ett helt vanligt webbhotell hade nog tagit dig säkert en vecka. Allt detta sker så fort du lägger in domänen på hostingen, och dem skriver automatiskt in olika namn på varje sajt, så det ytterligare döljer spår om att det är en och samma person som ligger bakom alla sajterna.

Hur många sajter kan jag ha på e PBN-hosting?

Antalet sajter på en PBN-hosting är obegränsad kan man säga, men du kan behöva höra av dig till hosting-tjänsten först om du vill köpa det lite större paketen. Men vi själva har byggt flera PBN-nätverk med upp emot 1000 sajter på en enda PBN-hosting. Så det finns egentligen inga som helst begränsningar på hur stort nätverk du kan göra. Men ett tips vi skulle ge dig är att du alltid kan öppna 2 olika mindre nätverk istället för ett jätte stort. Och då tycker vi det självklara valet är Easy Blog Networks och PBN.hosting som är dem två största aktörerna på marknaden.

Är mitt PBN-nätverk säkert på en sådan hosting?

Vi skulle säga att dessa PBN-hosting tjänster är kanske de allra säkraste, för dem samarbetar inte med Google på något vis. Många utav det andra stora webbhotell tjänsterna har ett väldigt starkt samarbete med Google, och det kan naturligvis bli väldigt problematiskt för dig som bygger PBN-nätverk. Det är helt enkelt inte helt omöjligt att det någon gång i framtiden kommer att komma påtryckningar från Google på webbhotell, och du kan du förlora enormt mycket pengar och tid. Så tittar vi på ren säkerhetsaspekt så skulle vi i vart fall inte oroa oss alls. Vi har själva haft våra PBN nätverk på dessa tjänster i många år, och vi har i vart fall aldrig haft några som helst problem med dem.

Hur betalar jag för hostingen?

Hos det flesta hosting tjänster kan du betala på många olika sätt, men det finns alternativ så som PayPal, Kreditkort och några till på bland annat Easy Blog Networks. Vi har kopplat våra kort så att betalningarna dras per automatik hela tiden, så att man inte riskerar att få sina sajter nedstängda, och på så vis också tappa massa ranking. Så det är ett bra tips till alla, att du ska alltid tillåta dem att dra automatiskt från ditt kort eller från ditt PayPal konto.

Ska jag köpa domänerna till hostingen där?

På ditt PBN-hosting konto förvarar du bara dina sajter, och köper alltså inte dina domäner på. Själva domänerna köper du på andra webbhotell, och det brukar inte kosta något att bara förvara domäner hos dem. När du väl har köpt domänerna som du ska använda i ditt PBN-nätverk, så ändrar du om DNS-adress på varje enskild domän. När det är gjort så kommer din sajt vara igång på endast någon timme.

Vilken är bästa PBN hosting?

Vi har byggt PBN sajter i väldigt många år nu, och testat väldigt många olika hosting tjänster. Vi har bland annat testa att bygga på helt vanliga hosting tjänster, och det har fungerat, men det är väldigt dyrt, och framför allt väldigt osmidigt. Vi du skaffa bästa PBN hosting så skulle vi ha satsat på Easy Blog Networs eller PBN.hosting. Dessa två hosting tjänster är dem som alla som bygger PBN nätverk använder, och det är dem som kan sin sak. Du kommer både spara massa pengar på att välja någon utav dem, och spara dig otroligt mycket tid tack vare att dem är så smidiga att jobba med många sajter på.

Ska man jämföra PBN hosting först?

Vi tycker det kan vara bra att jämföra PBN hosting innan man går all in, och sedan kan du ta och satsa hårt på den som du tycker bäst om. Vi har förvisso redan jämfört åt er, men du ska naturligtvis också testa själv. Då vet du vad det finns för fördelar och nackdelar mellan det olika PBN hosting tjänsterna.

EnglishGreekGermanTurkeyPortugalSpainSwedishFrenchItalyDutchPolandCzechDanishFinlandNorwayBelgiumCroatiaAustria